Неколку совети за заштеда на пари кога вапите

2022-07-08

Како што можеби сте собрале од оваа објава досега, ако навистина сакате да заштедите пари, треба да размислите за повеќе од цената на првичното купување. Најевтините уреди за купување често се едни од најскапите за одржување на долг рок. Еве пет работи што треба да ги земете предвид

1. Избегнувајте испарувања за еднократна употреба

Вајповите за еднократна употреба може да изгледаат евтини, но тоа всушност не е така. Всушност, 1ml е-течност во aпареа за еднократна употребачесто чини повеќе од 10 ml е-течност за употреба во уред што се полни. Вреди да потрошите малку повеќе на уред за повеќекратна употреба - и да заработите долгорочни заштеди од тоа.

2. Користете уреди за полнење

Како што веќе допревме, користењето на мешунките или резервоарите што се полнат повторно е следниот чекор на вашето патување да станете паметен буџетски испарувач. Однапред наполнетите мешунки имаат подобра вредност од оние за еднократна употреба, но ако купувате е-течност и сами го наполнувате уредот повторно претставува подобра вредност.

3. Изберете заменливи намотки

Последниот чекор е да изберете уреди со заменливи намотки. Многу испарувачи се загрижени дека ова ќе биде непромислено, но технологијата за испарување напредуваше долг пат во последниве години. Кај повеќето уреди, технологијата за намотка за притискање значи дека повеќе не треба да ја одвртувате серпентина - така што за неколку секунди од вашето време, повеќе не треба да го замените целиот резервоар, туку наместо тоа, можете да замените само еден дел од него.

4. Додадете е-течност за да стигнете до прагот за бесплатна испорака

Многу сајтови нудат бесплатна испорака над прагот. На пример, на E-Cigarette Direct можете да бесплатно 48 часовна следена испорака за нарачки над 15,00 фунти и бесплатна 24 часовна следена испорака за нарачки над 20,00 фунти - што значи дека често можете да добиете евтино шише е-течност со зголемување на вашата нарачка малку.

5. Барајте продажба и дозвола

Конечно, одлична идеја е да внимаватеVape продажби и клиренс страници. Чудесниот уред од минатата година е сè уште одличен уред, но често може да се земе за поволна цена од тактниот купувач.

 


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy