Состав на електронски цигари за еднократна употреба

2022-02-23

Состав наЕлектронски цигари за еднократна употреба
1. Главното тело на електронската цигара
Се состои од шипка за батерии, или кутија за батерии, и атомизатор. Батеријата го придвижува атомизаторот да работи, а атомизерот ја загрева е-течноста внатре, со што се формира чад.
Јадрото на атомизатор е јадрото за атомизирање, кое е потрошен предмет. Општо земено, треба да се замени на секои една до две недели. Јадрото за атомизирање е составено од памук и грејна жица. Маслото на него создава ефект на атомизирање.
2. Е-течност
Составот на е-течноста во основа се состои од 4 основни супстанции, глицерин, пропилен гликол, вкус и никотин (по избор). Глицеринот се користи за формирање на чад, пропилен гликолот се користи за мешање на вкусови, глицерин и никотин. Да не зборуваме за вкусови и никотин. Еден за мирис, еден за зависност. Сепак, сегашната е-течност генерално има некои други адитиви за зголемување на вкусот, како засладувачи, средства за ладење итн. Но основните супстанции се горенаведените. Електронските цигари се загреваат, не се палат, без јаглерод моноксид и катран. Формираниот чад е атомизиран глицерин плус водена пареа, а не прашина, и нема штета од пасивното чад.
Две главни употреби на електронските цигари
1. Пушењето како пушењето
2. Белите дробови вдишуваат голем чад.
Ова се двата главни типа на готови атомизатори за е-цигари.
Едниот е пушењето како пушењето, е-течноста за имитација на пушење
Едниот е исто како вдишување воздух, директно вдишување, белите дробови вдишуваат голем чад, овошно масло
се два различни типа на атомизатори
Double Color Big Cloud Disposable Vape 2000 Puffs
We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy