Бесплатна електронска цигара ќе биде дадена на бремени жени за да го замени пушењето

2022-11-25


Портпаролот на Советот рече:Пушењето during pregnancy is the leading risk factor for poor birth outcomes, including stillbirth, miscarriage and pre-term birth.

„Сега планираме да ја поддржиме употребата на е-цигари за жените кои го избираат тој пат како претпочитана помош заоткажување од тутун, бидејќи ова е помалку штетно во споредба со пушењето.

„Ние признаваме дека иако е најдобро за бремените пушачи да престанат да пушат без да продолжат да користат никотин, ако тоа е тешко и ако одлучат да користат е-цигари, тоа може да им помогне да се ослободат од пушење.

Тие додадоа дека податоците покажуваат дека жените од домаќинствата со ниски приходи почесто пушат и дека илјадници паѓаат во сиромаштија секоја година поради оваа навика.

Советникот Бен Кинд ја откри шемата, велејќи дека таа е „со цел да се подобри здравјето на семејството и да се заштедат пари во процесот“.

Студијата за Кралскиот колеџ, објавена во септември, покажа дека „испарувањето е значително помалку штетно од пушењето“.според Би-Би-Си.

Сепак, NHS рече дека биле спроведени малку истражувања за безбедноста навапси in pregnancy.

Вајпсите работат со загревање на течности, кои содржат тутун, за да произведат пареа со вкус, која корисникот ја вдишува.

На веб-страницата на NHS пишува: „Не е познато дали пареата е штетна за бебето во бременоста“.

Наместо тоа, здравствената служба препорачува мајката да користи лиценцирани производи за замена на никотин, како што се фластери и гуми за џвакање.ослободете ја навиката.

И дветеNHS and the government have online resources to help people trying to quit.

Исто така, постојат бројни лиценцирани терапевти и производи кои им помагаат на луѓето да престанат да пушат.

Ако се обидувате да престанете да пушите, можетеконтактирајте со вашиот општ лекар and be referred to a support service.


We use cookies to offer you a better browsing experience, analyze site traffic and personalize content. By using this site, you agree to our use of cookies. Privacy Policy